AJ NÁBYTOK SI VIETE VYROBIŤ SAMI

Tip na úpravu podomietkových inštalačných krabic - vzduchotesosť zaručená

Vzduchotesnú elektroinštalačnú krabičku si viete spraviť veľmi jednoducho, rýchlo a lacno aj sami
Všetky diery v krabici pretmeliť. V tomto prípade bol použitý trvale pružný tmel na parozábrany. Použiť je možné aj iný tmel (napr. tmel na okenné paropásky ak je po ruke).







Na pretmelenie je najlepšie použiť prst aby sa tmel pretlačil až do vnútra krabice. Po uschnutí sa krabica osadí rovnakým spôsobom ako bez tohto opatrenia (vylomí sa potrebný otvor, prestrčí kábel a zasadruje). Na vstup kábla do krabice je potrebné dať pozor a poriadne ho vtlačiť do sadry. Takto osadená krabica bude s určitosťou vzduchotesná. Opatrenie si vyžaduje trocha tmelu a hlavne podstatne menej času ako pri dodatočných opravách pri blower door teste. Na trhu sú aj originál vzduchotesné krabice avšak ak nie je čas poslúži aj tento spôsob.



Ak sa Vám tento blog páči môžete jeho tvorbu podporiť ľubovoľnou sumou kliknutím na obrázok nižšie. Ďakujem.




Komentáre

  1. Dobry den, chcem sa spytat, ci postacuje krabicky len poriadne vtlacit do sadry. Elektrikar vravel, ze tak to tiez bude vzduchotesne. Dakujem za odpoved.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobry den, troska neskor :). Aj ked som ich poriadne vtlacil do sadry stalo sa, ze niektore prefukovali ... odporucam ich pred osadenim troska upravit (pouzit tmel) a zamerat sa sadrou hlavne na prestupy kablov do krabiciek - to su slabe miesta.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára